Print Trends and Predictions 2023: Hybrid Working & Security

Sharp breidt assortiment A4-kleurenprinters uit met vier nieuwe modellen

Sharp kondigt de lancering aan van maar liefst vier nieuwe printers binnen de zakelijke A4-serie: MX-B468F, MX-B468P, MX-C358F en MX-C428P. Deze nieuwe modellen zijn uitermate geschikt voor bedrijven met minimale beschikbare ruimte die toch een hoge kwaliteit en connectiviteit van hun printer vragen. Denk hierbij aan de receptiebalies van bijvoorbeeld huisartsenpraktijken en ziekenhuizen of op directiekantoren.

Eenvoudig en veilig 
Door nieuwe connectiviteitsfuncties is het voor medewerkers eenvoudig hun printopdrachten direct vanaf hun smartphones te beheren. Ze kunnen via clouddiensten direct bestanden scannen naar, of printen vanuit, hun omgeving, zoals Google Drive of OneDrive. Dit zorgt ervoor dat ze sneller en eenvoudiger werken zonder een beveiligingsrisico te vormen.

Snelheid is nog nooit zo belangrijk geweest. Dat geldt ook voor het afdrukken en scannen van documenten. Met indrukwekkende scansnelheden van 98 originelen per minuut, printsnelheden tot 44 pagina’s per minuut en de mogelijkheid om beide zijden tegelijk te scannen, verliezen medewerkers het minimum aan kostbare (werk)tijd.

De meest krachtige printerbeveiliging in een kleine printer
Deze nieuwe modellen van Sharp beschikken standaard over toonaangevende beveiligingsfuncties, zoals een optioneel geïntegreerde Trusted Platform Module (TPM) en SSL-certificaatvalidatie, om ervoor te zorgen dat gegevens (zowel print als digitaal) veilig zijn. TPM bewaart versleutelingscodes van de harde schijf op een andere plaats dan waar de gegevens zijn opgeslagen, wat extra beveiligingslagen toevoegt. Daarnaast controleert SSL-certificaatvalidatie automatisch alle externe servers die contact proberen te maken om zo ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

Gebruiksvriendelijk en intuïtief
De vernieuwde interface is gelijk aan de andere printers van Sharp, waardoor de gebruikerservaring op alle printers en kopieermachines hetzelfde is. Nieuw is dat ook op de kleinere printermodellen gebruik kan worden gemaakt van de functie voorbeeldweergave: het display toont eerst het document alvorens daadwerkelijk een kopie of scan te maken.

Ondersteuning van duurzaamheidsdoelstellingen 
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker bij de keuze van apparatuur, daarom bevatten deze nieuwe modellen functies om de duurzaamheidsdoelstellingen van bedrijven en organisaties te ondersteunen. Zo verlaagt een kortere opwarmtijd het energieverbruik tot wel 11 procent vergeleken met voorgaande modellen en hebben de nieuwe tonercartridges een langere levensduur. En dat alles zonder in te boeten op kwaliteit!

Marco van Vliet, Product Manager Office Solutions bij Sharp: “We weten dat organisaties tegenwoordig anders te werk gaan en dat mensen niet langer een vaste werkplek hebben, daarom is de uniforme bediening op al onze apparaten gelijkgetrokken. Tevens zijn onze printers toonaangevend op het gebied van productiviteit, connectiviteit, duurzaamheid en gegevensbeveiliging, exact wat je tegenwoordig van een printer zou verwachten. Samen met de MX-C528F- en MX-C428F-modellen die in mei van dit jaar werden gelanceerd, spelen deze nieuwe modellen perfect in op die veranderende behoeftes.”