homeowner in front of solar powered home
homeowner in front of solar powered home

Zonnepanelen voor uw woning

Produceer uw eigen schone energie en bespaar kosten.

Waarom is zonne-energie de beste vorm van energie?

PV (fotovoltaïsche) zonne-energie is in vele opzichten superieur aan andere energiebronnen. Deze technologie combineert voordelen vanuit sociaal, ecologisch en economisch oogpunt, ook wel aangeduid als de 'triple bottom line' van duurzaamheid. De combinatie van deze drie aspecten laat er geen twijfel over bestaan dat fotovoltaïsche energie in de toekomst een steeds belangrijker energiebron zal worden.

couple dancing at sunset

Lees meer over de drievoudige voordelen van zonne-energie

1.  Economisch/financieel voordeel           

Op persoonlijk vlak: als u uw eigen energie produceert, dan wordt u onafhankelijk van het elektriciteitsnet en de prijsstijgingen die regelmatig optreden. De prijs van PV-panelen is in de afgelopen twee decennia met een verbazingwekkende 96% gedaald. Deze trend zet zich voort, zij het in een langzamer tempo. Als gevolg daarvan is PV-zonne-energie de goedkoopste energieopwekkingsbron op aarde.

2.  Voordelen voor het milieu 

Zoals te verwachten behoort fotovoltaïsche zonne-energie tot de meest milieuvriendelijke energiebronnen die beschikbaar zijn. De milieueffecten worden steeds beter naarmate de celefficiëntie toeneemt. Afhankelijk van de regio kan de terugverdientijd vanuit milieu-oogpunt slechts één jaar bedragen - terwijl Sharp-modules gebouwd zijn om 30 jaar mee te gaan.

3. Sociaal voordeel

Een sociaal voordeel van fotovoltaïsche energie is dat er overal waar zonne-energie wordt geïnstalleerd, lokale banen vrijkomen (bijv. PV-installateurs). Geen enkele andere energiebron genereert meer banen en ondersteunt daardoor de sociaal-economische ontwikkeling. De zon schijnt overal, zodat zonne-energie landen op macro-economisch in staat stelt om onafhankelijker te worden op het gebied van energie. Dit zorgt ervoor dat de invoer van energie minder dominant wordt.

Man in red t-shirt counts to three with his fingers

Zonne-energie opslaan, zodat u het dag en nacht kunt gebruiken

PV-panelen produceren alleen elektriciteit zolang de zon schijnt. Vooral in woonhuizen komen het elektriciteitsverbruik en de piektijdstippen van de energieproductie van het PV-systeem niet overeen. De productie vertoont namelijk 's middags een piek en het verbruik juist 's morgens en 's avonds. De oplossing voor dit verschil is zonne-energieopslag of zonnebatterijen. Residentiële zonnepanelen met back-upbatterijen verhogen de onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet aanzienlijk. Onze partnerinstallateur stelt op aanvraag een compleet zonnepakket voor uw woning samen. 


✓  lage elektriciteitskosten - hoge besparingen

✓  onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet

✓  hernieuwbare energie

Consumption

Zonlicht omzetten in elektriciteit

In slechts 1 uur krijgt de aarde meer energie van de zon dan onze samenleving in een jaar verbruikt. Maak van de zon uw nieuwe energieleverancier. Het fotovoltaïsch effect maakt het mogelijk om elektriciteit op te wekken uit zonlicht. Elk fotovoltaïsch zonnepaneel bestaat uit vele cellen. Deze cellen zijn gemaakt van silicium, een halfgeleidend materiaal. Deze siliciumcellen absorberen het zonlicht, waarbij elektronen in beweging worden gebracht waardoor een elektrische stroom ontstaat. Fijne metaaldraden op het oppervlak van de cel, vingers genaamd, vangen deze gelijkstroom (DC) op. Vervolgens verlaat deze stroom de cel via dikkere metaaldraden, contactrails genaamd. Een omvormer voor zonne-energie zet deze gelijkstroom later om in wisselstroom (AC). Deze elektriciteit kan ofwel rechtstreeks gebruikt worden of opgeslagen worden in een batterij.

PV-zonnepanelen zijn er in verschillende maten. Over het algemeen worden de modules met 120 halve cellen gebruikt voor kleinere toepassingen op daken, zoals residentiële installaties. De grotere modules met 144 halve cellen worden gebruikt voor grote installaties zoals vrijeveldinstallaties.

five Half-cell PV panels arranged