Woman at desk writing in notepad with coffee and laptop

Welke laptop past bij mij?

Of je nu een laptop voor school nodig hebt of een zakelijke laptop voor op kantoor, de laptop is een belangrijk onderdeel van jouw dag. Het is daarom belangrijk dat deze niet alleen voldoet aan jouw eisen, maar dat ook blijft doen. Welke laptop bij jou past hangt af van je behoefte. Een student die aan een grafische opleiding studeert zal meer geheugen nodig hebben dan een werknemer die alleen het internet en Microsoft Word nodig heeft. In deze blog geven we je een aantal aandachtspunten voor het kiezen van een laptop.

Draagbaarheid en prestatie
Als je veel onderweg bent, bijvoorbeeld als student of als je een hybride werkbeleid hebt, dan is een kleinere laptop vaak gemakkelijker om mee te nemen. Vaak beschikken kleinere, lichtgewicht laptops wel over minder vermogen, wat ook weer effect heeft op de batterijduur. Er zijn tegenwoordig een aantal kleinere laptops die wél veel vermogen bieden, dus let hier goed op. Grotere laptops met een groot scherm en veel geheugen zullen ook zwaarder zijn. Het is niet ideaal om de hele een zware laptop mee te nemen.

Schermgrootte en kwaliteit
Van kleine en draagbare 13-inch beeldschermen tot grotere, zwaardere 15,6 inch beeldschermen: schermgrootte kan een wereld van verschil maken als je jouw laptop van vergadering naar vergadering moet meenemen. Kleine schermen kunnen ook een hoge resolutie weergeven, omdat ze over een groter aantal pixels beschikken. De grootte van jouw laptop zal vooral afhangen van jouw voorkeur. Wat de schermkwaliteit betreft kun je het best een helder scherm met beperkte lichtweerspiegeling kiezen dat aangenaam is om naar te kijken, zodat je overal prettig kunt werken.

Accuduur
Niets is vervelender dan dat je in een collegezaal of vergadering zit en je laptop geeft de melding dat de batterij bijna leeg is. Het is belangrijk, vooral met alle apps die tegenwoordig constant draaien op laptops, dat je batterij de hele werkdag meegaat. Er zijn handzame en draagbare laptops die minimaal 10+ uur accuduur bieden. Zo kun je overal en altijd werken, zonder je zorgen te maken of je in de buurt zal zijn van een stopcontact.

Aansluiten van beeldschermen accessoires
Wellicht herkenbaar, maar elk apparaat heeft zijn eigen aansluitmogelijkheden. Van tevoren is het belangrijk hier bij een keuze rekening mee te houden. Heb je veel USB-poorten nodig? Wil je een extern beeldscherm aansluiten met een HDMI-kabel? Zorg dat jouw laptop past bij jouw situatie.

Wil je liever geen gedoe met losse kabels? De USB-C dockingsstations bieden een passende oplossing. Ze zijn geschikt voor alle laptops. Dit geeft je de mogelijkheid om moeiteloos heen en weer te schakelen tussen thuis, kantoor of een andere werkplek.

Beveiligingsfuncties
Het is steeds belangrijker om gevoelige gegevens goed te beveiligen. Je laptop bevat veel van deze gevoelige gegevens, of het nu bestanden van je werk zijn of wachtwoorden van je social media-accounts: het is curciaal dat jouw laptop goed beveiligd is. Naast een standaard wachtwoordbeveiliging, zijn sommige laptops voorzien van biometrische beveiligingsfuncties, zoals vingerafdrukscanners en gezichtsherkenning.

De laptops van Sharp combineren krachtige processors met een razendsnel werkgeheugen en verwerken met gemak de zwaarste opdrachten. Of het nu gaat om onderwijs-apps of het weergeven van een grafisch intensief bedrijfsplan, de laptops verwerken het met gemak.

Hulp nodig bij het configureren van de juiste laptop? Laat je dan informeren door een van onze experts.