Zonnepanelen met halve cellen

De voordelen van zonnepanelen met halve cellen uitgelegd

De belangrijkste voordelen van de panelen met halve cellen zijn voor de gebruikers een 2-3% hogere vermogensopbrengst en een hogere totale opbrengst. In deze panelen zijn de standaard volle cellen in twee gelijke halve cellen verdeeld. Daarnaast is het paneel ook verdeeld in twee sub-panelen, boven en onder, met de halve cellen daarop opgesteld.

Door de cellen op te delen, wordt het opgewekte vermogen per cel gehalveerd. Daarnaast worden de weerstandsverliezen op cel- en moduleniveau teruggebracht tot een kwart. Bovendien kan de gehalveerde stroom de temperatuur in de cellen aanzienlijk verlagen en daardoor het risico van hotspot-effecten verminderen.

De drie kleine verdeeldozen, elk voorzien van slechts één bypass-diode, brengen ook minder warmte over naar de cellen eronder. Deze factoren verhogen ook de levensduur van het totale systeem. Door de module in tweeën te verdelen, is er ook een impact op de algemene prestaties. Het pad van de opgewekte stroom wordt verkort door het paneel te splitsen. Dit vermindert het weerstandsverlies nog verder. Een verticale montage van het paneel is ook nuttig in schaduwsituaties.. Als bijvoorbeeld de onderste helft van het paneel in de schaduw staat, dan kan de gebruiker met de bovenste helft van de module nog steeds een vermogen van 50% genereren, waar de productie van een volledige celmodule volledig onderbroken wordt. Dit kan het geval zijn als meerdere rijen in de schaduw liggen bij vrijeveldinstallaties of gekantelde dakinstallaties. Zonnepanelen met halve cellen kunnen dus hogere wattageklassen, een betere efficiëntie en hogere opbrengsten per systeem bereiken.

De nieuwste zonnepaneeltechnologie met halve cellen

Enkele jaren geleden waren panelen met volledige cellen de gangbare zonneceltechnologie en had elk zonnepaneel één verdeeldoos. De technologie met halve cellen is een vooruitgang ten opzichte van de panelen met volledige cellen, omdat panelen met halve cellen voordelen bieden qua prestaties en betrouwbaarheid. De technologie met halve cellen is momenteel de populairste oplossing op de markt en wij verkopen momenteel alleen zonnepanelen met halve cellen vanwege de technische voordelen. 

Zoals u in de grafiek kunt zien, voert de technologie met halve cellen de boventoon. We verwachten dat dit ook de komende tien jaar de dominante technologie binnen de industrie zal blijven, aangezien de technologie met volledige cellen wordt vervangen.

Chart-Half-Cell