People working at desks and stood around desks

Nieuwe smart A4-printers van Sharp: veiliger printen onafhankelijk van je werkplek

Sharp maakt veilig printen, kopiëren en scannen nu toegankelijk voor iedereen. Dat doet het technologiebedrijf door de reeds bekroonde A3-serie met smart printoplossingen uit te breiden met nieuwe A4-modellen. Dankzij verscheidene connectiviteitsmogelijkheden zorgde Sharps smart A3-serie er al voor dat werknemers via wifi direct bestanden kunnen scannen naar, of printen vanuit hun Microsoft . Gebruikers kunnen zich via het display aanmelden in hun eigen Teams omgeving en vanuit daar door hun kanalen bladeren en documenten selecteren om af te laten drukken. Dit gebeurt dan zonder tussenkomst van een laptop of PC. Net zoals de A3 kleuren en zwart-wit machines kunnen ook deze nieuwe machines printen vanuit en scannen naar OneDrive, Google Drive, Sharepoint Online etc. 

Overal veilig werken
Dankzij de nieuwe zwart-wit A4-modellen (BP-B537WR en BP-B547WD) van Sharp kunnen werknemers hun printtaken eenvoudig beheren, waar ze zich ook bevinden, zonder dat ze een beveiligingsrisico vormen. De twee modellen zijn namelijk uitgerust met verbeterde beveiligingsfuncties, die niet alleen het toestel waarvandaan afgedrukt of gescand wordt beschermt, maar ook de printer zelf én de gegevens die het verwerkt en bewaart. Werkgevers hoeven zich ook geen zorgen te maken dat hun werknemers niet tijdig hun apparaten updaten, omdat de firmware steeds automatisch wordt bijgewerkt. Daarnaast kan optioneel anti-malwaresoftware van Bitdefender toegevoegd worden voor extra bescherming van apparaten, gegevens en netwerk.

Niet alleen connectiviteit, maar ook snelheid is essentieel in de moderne werkomgeving.. Met indrukwekkende scansnelheden van 130 originelen per minuut en printsnelheden tot 47 pagina’s per minuut verliezen medewerkers slechts een minimum aan kostbare (werk)tijd.


Gebruiksvriendelijk werken
De A4-printers hebben een gebruiksvriendelijke en moderne interface, die voor alle printers van Sharp hetzelfde is. Het gaat hier bijvoorbeeld om apps als Google Drive, Teams en Dropbox. Via de Application Portal wordt veilig gebruik gegarandeerd voor deze apps. Via een optionele draadloze LAN-verbinding kan het apparaat overal in het bedrijf worden geplaatst.

De smart A4-modellen hebben een lager energieverbruik dan hun voorgangers. Zo verbruiken ze 19 procent minder energie in stand-by en 57 procent minder energie in slaapstand.

Marco van Vliet, Product Manager Office Solutions bij Sharp “Deze nieuwe A4 machines zijn uitermate geschikt voor bedrijven en organisaties waar behoefte is aan snel en eenvoudig afdrukken of razendsnel scannen op A4 formaat of op specifieke locaties zoals een receptie, werkgroep of op plaatsen waar geen ruimte is voor een A3 machine. Door de geavanceerde beveiliging is alle bedrijfsinformatie goed beveiligd op deze printers en kan er optioneel een compacte interne finisher geplaatst worden om documenten automatisch te voorzien van een nietje. Het nieuwe bedieningspaneel maakt het voor gebruikers heel eenvoudig qua bediening, omdat het precies overeenkomt met het display van de grotere A3 machines en net zoals snel reageert als een smartphone of tablet.”