NU-JC410B Product image

Sharp breidt haar assortiment half-cut cellen uit met een 410W M10 zonnepaneel

Vandaag lanceert Sharp de allernieuwste toevoeging aan hun half-cut cel-portfolio: de NU-JC410B, een monokristallijn PERC-silicium fotovoltaïsch paneel (410W) met een zwart frame. Het lichtgewicht paneel bestaat uit een witte backsheet en een zwart frame. Het is geschikt voor lange en korte frameklemming en is ontworpen voor residentiële, kleinschalige commerciële en industriële dak-installaties. Dankzij zijn lage gewicht, compacte afmetingen en flexibele montage, is de NU-JC410B gemakkelijk en comfortabel te hanteren, te installeren en in het systeem te integreren.  

Hoge energieopbrengst  

De NU-JC410B beschikt over een rendement van maar liefst 21%. Daarnaast zorgt de lage temperatuurcoëfficiënt van -0,341%/°C voor betere prestaties bij hoge omgevingstemperaturen, iets wat steeds vaker voorkomt door de klimaatverandering.

Hoge productbetrouwbaarheid 

De nieuwe module is gebouwd met M10 wafer (182 mm) halve cellen. De 10-busbartechnologie met ronde busbars verhoogt het vermogen van elke cel en maakt ze minder gevoelig voor microscheurtjes, waardoor de module een hogere betrouwbaarheidsgraad heeft.   

Net als alle halve-cel-modules van Sharp heeft deze NU-JC410B drie kleinere aansluitdozen in plaats van één, elk uitgerust met een bypass-diode. Deze aansluitdozen dragen minder warmte over naar de cellen erboven en verhogen op hun beurt de levensduur van de panelen en de algemene prestaties van het systeem.    

Het paneel is uitgerust met de originele MC4-connector, waardoor het compatibel is met standaard optimizers, omvormers en montagesystemen.  

De module kreeg bovendien ook IEC-keurmerken (IEC61215 en IEC61730) voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. De module werd ook getest op naleving van internationale normen en op bestendigheid tegen extreme omstandigheden, en is geslaagd voor tests op ammoniak, zoutnevel, zand en PID-bestendigheid.  

Gemakkelijk te hanteren  

De nieuwe NU-JC410B voldoet aan de vereisten voor eenvoudige installatie en systeemintegratie op residentiële, kleinschalige commerciële en industriële (C&I) daken dankzij zijn gunstige afmetingen (1722 x 1134 mm), framehoogte (30 mm) en gewicht (20,7 kg). Daarnaast is het paneel geschikt voor klemmen, schroeven en schuiven aan zowel de korte als lange zijde van het frame. Dat resulteert in een eenvoudige montage, wat op zijn beurt bijdraagt aan lage balanssysteem en CapEx kosten.   

Binnen de EU en verschillende andere landen geldt een 15-jarige productgarantie en 25-jarige prestatiegarantie, met een minimum van 85% in 25 jaar, vanaf de levering van het paneel aan de eindgebruiker.  

Andrew Lee, Sales Director EMEA SHARP Energy Solutions Europa: "We breiden ons productportfolio uit met deze nieuwe NU-JC410B-panelen en bieden onze gebruikers hiermee een module die eenvoudig te hanteren en installeren is op residentiële en kleinschalige C&I-dakinstallaties. Bovendien gaat het om een module die hoge prestaties en betrouwbaarheid garandeert. Op basis van een klantgericht productconcept streven wij er altijd naar de prestaties en het ontwerp van PV-modules te verbeteren om zo meer waarde voor onze klanten te creëren. Deze zwart frame module voldoet dan ook aan de eisen van design-georiënteerde klanten."