NBJD580_Wp_PV_Panel_TOPCon_Bifacial-SOLAR

Sharp Energy Solutions Europe introduceert Bifacial N-Type TOPCon Glas-Glas Zonnepaneel, Verbeterd met een Wattage-upgrade

Sharp Energy Solutions Europe kondigt de lancering aan van het nieuwste bifacial TOPCon-zonnepaneel (Tunnel Oxide Passivated Contact) met een wattage-upgrade naar 580 Watt.  

De NB-JD580 is een glas-glas zonnepaneel met 144 M10-wafels met halve cellen van het N-type en met 16 contactrails. De bifacial prestatieverhouding van de N-type TOPCon-module bedraagt tot wel 80% met een efficiëntie van 22,45% voor verbeterde prestaties. Daarnaast profiteert het zonnepaneel van de voordelen van de N-type TOPCon-technologie, zoals het hogere vermogen en de hogere efficiëntie, verbeterde prestaties bij weinig licht en een verhoogde bifacialiteit.

Het hogere vermogen en de hogere efficiëntie van de N-type TOPCon-technologie resulteert in een betere energieproductie, waardoor het zonnepaneel kosteneffectiever wordt voor gebruikers. Bovendien zorgen de verbeterde prestaties bij weinig licht dat het paneel zelfs bij suboptimale lichtomstandigheden energie blijft produceren, waardoor de algehele efficiëntie toeneemt.  

Het bifacial N-type TOPCon zonnepaneel heeft ook een lage temperatuurcoëfficiënt van -0,30%/°C voor het afgegeven vermogen. Dit garandeert zelfs bij hoge omgevingstemperaturen voor uitstekende prestaties. Deze eigenschap is gezien de klimaatverandering en de daarmee gepaard gaande temperatuurstijgingen bijzonder cruciaal. Het zonnepaneel is bovendien vrij van lichtgeïnduceerde degradatie (LID, Light Induced Degradation), waardoor de kans op stroomverlies tijdens de levensduur minimaal is.  

De afmetingen van de NB-JD580 zijn 2278 × 1134 mm, met een aluminium frame van 30 mm.  De glaslagen aan de voor- en achterzijde zijn elk 2 mm dik en het zonnepaneel weegt in totaal 32,5 kg. Dankzij de mechanische gegevens van het zonnepaneel is dit geschikt voor diverse toepassingen, waaronder commerciële en grootschalige vrijeveldinstallaties.

De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van de panelen zijn officieel erkend met de toekenning van IEC-keurmerken (IEC61215 en IEC61730). Strenge tests in overeenstemming met internationale normen hebben aangetoond dat de zonnepanelen bestand te zijn tegen extreme omstandigheden. De panelen hebben een test met ammoniak, zoutmist en zand doorstaan, alsmede een PID-resistentietest.

De module heeft een vermogensgarantie van 30 jaar. Binnen de EU en verschillende andere landen geldt een productgarantie van 15 jaar wanneer de zonnepanelen geplaatst zijn in vrijeveldsystemen. Deze productgarantie wordt opgewaardeerd naar 25 jaar voor op het dak gemonteerde modules. Deze garantie gaat in op het moment dat de zonnepanelen aan de eindklant geleverd worden.

"We kondigen de lancering aan van ons verbeterde bifacial N-type TOPCon glas-glas zonnepaneel van 580 W," aldus Andrew Lee, Sales Director EMEA bij Sharp Energy Solutions Europe. "Dankzij de geavanceerde N-type TOPCon-technologie en door de toepassing van een wattage-upgrade op de NB-JD580 zetten we onze reis naar een duurzamere toekomst voort." 

Ga voor meer informatie naar:    
www.sharp.be/zonne-energie    
www.sharp.be/zonnepanelen   
LinkedIn   
Twitter   
YouTube  

Over Sharp Energy Solutions     

Sharp is een van ’s werelds grootste fabrikanten van PV-panelen en is al zestig jaar een drijvende kracht achter het gebruik van PV-technologieën. Sharp biedt zonnepanelen voor milieubewuste energieopwekking en batterijoplossingen voor het non-stopgebruik van opgeslagen energie. Tot op heden heeft Sharp wereldwijd meer dan vijftig miljoen PV-modules verkocht.     

Sharp’s portfolio van hoogwaardige PV-panelen is gebouwd voor particuliere-, commerciële- en zonnepark-installaties. Door samen te werken met partners in vooruitstrevende technische sectoren waaronder de luchtvaart, ruimtevaart en de elektrische-mobiliteitsindustrie, toont Sharp telkens zijn innovatieve kracht met nieuwe toepassingen in zonne-energie. Sharp is actief als EPC in wereldwijde projecten en werkt daarin samen met partners aan de ontwikkeling van PV-projecten. Sharp zoekt en verwerft projectrechten in elk ontwikkelstadium en biedt partners directe toegang tot productiecapaciteiten en financieringsmogelijkheden.