Bifacial N-type TOPCon module

Sharp Energy Solutions Europe lanceert nieuwste Bifacial N-type TOPCon glas/glas zonnepaneel met verbeterde functies

Op 16 mei lanceerde Sharp Energy Solutions Europe hun nieuwste 570W Mono Bifacial TOPCon (Tunneloxide gepassiveerd contact) zonnepaneel. Het is een glas/glas zonnepaneel met N-type 144 M10 half-cellen met 16 busbars. De ratio van de N-type TOPCon module bifacial gaat tot 80%, met een module-efficiëntie van 22,07%.

Dit nieuwe zonnepaneel geniet van verschillende voordelen van de N-TOPCon-technologie, waaronder een hoger vermogen en rendement, betere prestaties bij weinig licht en een hogere tweezijdigheid. Concreet betekent dit voor gebruikers een hogere rendabiliteit en algehele efficiëntie. 

Daarnaast zorgt de lage temperatuurcoëfficiënt van -0,30%/°C voor betere prestaties bij hoge omgevingstemperaturen, iets wat steeds vaker voorkomt door de klimaatverandering. Het zonnepaneel is ook LID-vrij, waardoor potentieel vermogensverlies tijdens de levensduur wordt beperkt.

De afmetingen van de NB-JD570 zijn 2278 x 1134 mm, met een aluminium frame van 30 mm. De glaslagen aan de voor- en achterzijde zijn elk 2 mm dik en het paneel weegt in totaal 32,5 kg. Het paneel is geschikt voor diverse types dak-installaties, waaronder commerciële en industriële installaties.

De nieuwe module kreeg bovendien IEC-keurmerken (IEC61215 en IEC61730) voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. De module werd ook getest op de naleving van internationale normen en op bestendigheid tegen extreme omstandigheden, en is geslaagd voor tests op ammoniak, zoutnevel, zand en PID-bestendigheid.  

Binnen de EU en verschillende andere landen geldt een 15-jarige productgarantie en 30-jarige prestatiegarantie. Deze garantie gaat in vanaf de levering van het paneel aan de eindgebruiker. 

"We zijn enorm blij om ons 570W glas/glas N-TOPCon Bifacial zonnepaneel te kunnen lanceren," meldt Andrew Lee, Sales Director EMEA, Sharp Energy Solutions Europe. "Want dankzij de hogere efficiëntie en tweezijdigheid, de verbeterde prestaties bij weinig licht en de lagere temperatuurcoëfficiënt, zetten we opnieuw een belangrijke stap naar een duurzamere toekomst."