NBJD575_Wp_PV_Panel_TOPCon_Bifacial

Sharp Energy Solutions Europe onthult geavanceerd Bifacial N-type TOPCon glas/glas zonnepaneel met extra watt boost

Sharp Energy Solutions Europe kondigt vandaag de lancering aan van het nieuwste Bifacial TOPCon (Tunnel Oxide Passivated Contact) zonnepaneel met een vermogensupgrade naar 575 watt. 

De NB-JD575 is een glas/glas zonnepaneel met N-type 144 M10 half-cellen en 16 busbars. Het N-Type TOPCon module bifacial ratio is tot 80% met een module-efficiëntie van 22,26%. Het nieuwe zonnepaneel biedt ook verschillende voordelen van N-TOPCon-technologie, waaronder hoger vermogen en efficiëntie, betere prestaties bij weinig licht en hogere bifacialiteit.  

Het hogere vermogen en de efficiëntie van de N-TOPCon-technologie resulteren in verbeterde energieproductie, waardoor het paneel kosteneffectiever is voor gebruikers. Bovendien zorgt de verbeterde prestatie bij weinig licht ervoor dat het paneel zelfs onder suboptimale lichtomstandigheden energie blijft produceren, waardoor de algehele efficiëntie wordt verhoogd.  

De lage temperatuurcoëfficiënt van -0,30%/°C voor de energieopbrengst garandeert goede prestaties bij hoge omgevingstemperaturen, wat vanwege klimaatverandering en daardoor stijgende temperaturen steeds belangrijker wordt. Bovendien is het paneel LID-vrij, wat het risico op vermogensverlies gedurende de levensduur minimaliseert.

De afmetingen van de NB-JD575 zijn 2278 x 1134 mm, met een aluminium frame van 30 mm. De voor- en achter-glaslagen zijn elk 2 mm dik en het paneel weegt in totaal zo’n 32,5 kg. De mechanische specificaties van het paneel maken het geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder commerciële en grootschalige veldinstallaties.

De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van het nieuwe paneel werd erkend met IEC-certificatie (IEC61215 en IEC61730). Ook bewijst het feilloos doorstaan van internationaal vastgelegde tests op ammoniak, zoutmist, zand en PID-bestendigheid, dat het gaat om een robuust productontwerp.  

De module wordt ondersteund door een lineaire garantie van 30 jaar op het nominale vermogen. Binnen de EU en diverse andere landen geldt een productgarantie van 15 jaar voor installaties in veldsystemen, die wordt verlengd tot 25 jaar voor modules op daken gemonteerd. Deze garantie treedt in werking bij de levering van het paneel aan de eindklant.

Andrew Lee, Sales Director EMEA, voor Sharp Energy Solutions Europe: "Met deze geavanceerde N-type TOPCon-technologie en de vermogensupgrade in de NB-JD575, boeken we verdere vooruitgang op onze weg naar een duurzamere toekomst." 

Over Sharp Energy Solutions     
SSharp is een van ’s werelds grootste fabrikanten van PV-panelen en is al zestig jaar een drijvende kracht achter het gebruik van PV-technologieën. Sharp biedt zonnepanelen voor milieubewuste energieopwekking en batterijoplossingen voor het non-stopgebruik van opgeslagen energie. Tot op heden heeft Sharp wereldwijd meer dan vijftig miljoen PV-modules verkocht.   

Sharp’s portfolio van hoogwaardige PV-panelen is gebouwd voor particuliere-, commerciële- en zonnepark-installaties. Door samen te werken met partners in vooruitstrevende technische sectoren waaronder de luchtvaart, ruimtevaart en de elektrische-mobiliteitsindustrie, toont Sharp telkens zijn innovatieve kracht met nieuwe toepassingen in zonne-energie. Sharp is actief als EPC in wereldwijde projecten en werkt daarin samen met partners aan de ontwikkeling van PV-projecten. Sharp zoekt en verwerft projectrechten in elk ontwikkelstadium en biedt partners directe toegang tot productiecapaciteiten en financieringsmogelijkheden.