Sharp-Sustainability-Report-2023

Sharp Energy Solutions Europe sluit zich aan bij het Sharp Corporation 2023 Duurzaamheidsrapport

  • Laatste rapport van Sharp Corporation schetst vooruitgang ten opzichte van Sharp’s Eco Vision 2050
  • Zonne-energie-gerelateerde producten zijn een belangrijk onderdeel in het bereiken van de lange- en middellange termijndoelstellingen   
  • Nadruk ligt op ethische inkoop, transparantie en traceerbaarheid in de toeleveringsketen 

Sharp Energy Solutions Europe bevestigt opnieuw haar toewijding aan ethische en verantwoorde bedrijfspraktijken door middel van de ESG-principes (Environment, Social en Governance). Deze ESG-principes zijn beschreven in het onlangs gepubliceerde duurzaamheidsrapport 2023 van Sharp Corporation en markeren een belangrijke mijlpaal in de duurzaamheidsreis van het bedrijf. 

De SHARP Eco Vision 2050, die streeft naar een CO2-uitstoot van nul in 2050, is een belangrijk onderdeel van het rapport.  Om deze milieuvisie voor de lange termijn te realiseren, heeft Sharp onlangs doelstellingen voor de middellange termijn vastgesteld om de CO2-uitstoot in 2030 met 40% en in 2035 met 60% te verminderen.   

Zoals in het rapport wordt beschreven, zal Sharp actief duurzame praktijken implementeren om deze Eco Vision te ondersteunen. Voorbeelden zijn het installeren van meer zonne-energiesystemen op Sharp-faciliteiten, het ontwikkelen van nieuwe zonne-energiecentrales en het blijven ontwikkelen van meer zonne-energie gerelateerde producten als reactie op de marktvraag.

Peter Thiele, President van SHARP Energy Solutions Europe: "Het is belangrijk voor ons om in overeenstemming met de ESG-regels zaken te doen en onze initiatieven uit te voeren om onze doelen te bereiken. We zijn vastberaden om de normen in onze activiteiten te handhaven en houden onze leveranciers aan dezelfde hoge verwachtingen. We zetten ons in voor duurzaamheid, mensenrechten, eerlijke arbeidspraktijken en milieubeheer. Voor ons is ethisch en verantwoordelijk handelen niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een morele."

In het kader van de inspanningen voor een duurzame en rechtvaardige toekomst is Sharp verheugd om een aantal belangrijke mijlpalen in haar ESG-reis te benadrukken.

Evaluaties van derden:

EcoVadis Silver Score:  Sharp heeft dit jaar de EcoVadis Silver score behaald, een teken van haar uitzonderlijke inzet voor duurzaamheidsmanagement van hoge kwaliteit. Deze score benadrukt de proactieve houding van het bedrijf ten opzichte van duurzaamheid en de vooruitziende blik om te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzaamheidsprestatiebeoordelingen onder haar zakelijke partners.

Verbeterde MSCI ESG-rating: De MSCI ESG Rating van Sharp is gestegen van "BBB" naar "AA", als gevolg van de positieve impact van haar ESG-initiatieven en transparante informatievoorziening. Deze verbetering plaatst Sharp twee rangen hoger dan de vorige rating en illustreert daarmee haar vastberaden toewijding aan gezondheidszorg, CO2-neutraliteit, mensgericht management en wereldwijde innovatie.

Opname in FTSE4Good Index Series:  Sharp is voor de veertiende achtereenvolgende keer opgenomen in de FTSE4Good Index Series. Deze indrukwekkende erkenning onderstreept Sharp's voortdurende inzet voor maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen en sluit nauw aan bij de wereldwijde ESG-prioriteiten.

Hiermee toont Sharp haar voortdurende aandacht voor ESG, waarbij de nadruk ligt op de transparantie, duurzaamheid en ethische bedrijfsvoering die Sharp Energy Solutions Europe trouw in acht neemt.

Ga voor meer informatie naar:  

https://global.sharp/corporate/eco/report/ 
www.sharp.be/zonne-energie  
www.sharp.be/zonnepanelen  
LinkedIn  
Twitter  
YouTube

Over Sharp Energy Solutions     
SSharp is een van ’s werelds grootste fabrikanten van PV-panelen en is al zestig jaar een drijvende kracht achter het gebruik van PV-technologieën. Sharp biedt zonnepanelen voor milieubewuste energieopwekking en batterijoplossingen voor het non-stopgebruik van opgeslagen energie. Tot op heden heeft Sharp wereldwijd meer dan vijftig miljoen PV-modules verkocht. Sharp’s portfolio van hoogwaardige PV-panelen is gebouwd voor particuliere-, commerciële- en zonnepark-installaties. Door samen te werken met partners in vooruitstrevende technische sectoren waaronder de luchtvaart, ruimtevaart en de elektrische-mobiliteitsindustrie, toont Sharp telkens zijn innovatieve kracht met nieuwe toepassingen in zonne-energie. Sharp is actief als EPC in wereldwijde projecten en werkt daarin samen met partners aan de ontwikkeling van PV-projecten. Sharp zoekt en verwerft projectrechten in elk ontwikkelstadium en biedt partners directe toegang tot productiecapaciteiten en financieringsmogelijkheden.