NUJC425B_PV_Panel_TOPCon_Black_SOLAR

Sharp onthult ultramodern, volledig zwart zonnepaneel met extra wattage

Soepel te hanteren en installeren met een vermogen van 425 watt voor naadloze systeemintegratie 

Sharp heeft de nieuwste toevoeging aan het portfolio van zonnepanelen met halve cellen onthuld: de volledig zwarte NU-JC425B, een N-type TOPCon zonnepaneel met monokristallijne siliciumcellen van 425 W. Het paneel heeft een zwarte backsheet en een zwart frame. Dit zonnepaneel is ideaal om zowel aan de korte als lange zijde te klemmen. Het is ontworpen voor residentiële, kleinschalige commerciële en industriële dakinstallaties en koppelt esthetiek met uitstekende prestaties.

Hoog vermogen

De NU-JC425B biedt een verbluffende efficiëntie van maar liefst 21,76%. De uitstekende lage temperatuurcoëfficiënt van -0,30%/°C verbetert de prestaties van dit zonnepaneel aanzienlijk bij hogere omgevingstemperaturen. Dit aspect wordt steeds belangrijker door de impact van de klimaatverandering en de temperatuurstijgingen die hieruit voortvloeien.

Hoge productbetrouwbaarheid  

De nieuwe module is voorzien van halve cellen met M10-wafels (182 mm). Het gebruik van ronde ribbons in de technologie met 16 busbars verbetert de vermogenstoename van elke cel en maakt deze minder gevoelig voor microscheuren. Dit komt op zijn beurt de betrouwbaarheid van de module weer ten goede.

Elke Sharp-module met halve cellen wordt geleverd met drie compacte verdeeldozen, die elk voorzien zijn van één bypass-diode. Deze designkeuze minimaliseert de warmteoverdracht naar de cellen erboven en dat verbetert op zijn beurt de levensduur van het zonnepaneel en de algehele systeemprestaties.

Het paneel beschikt over de authentieke MC4-connector. Hierdoor is het dit compatibel met de meeste gangbare optimizers, omvormers en montagesystemen.

De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van het zonnepaneel zijn erkend met de IEC-zegels (IEC61215 en IEC61730). Het paneel heeft strenge tests ondergaan om te voldoen aan internationale normen en om extreme omstandigheden te weerstaan. Hierbij heeft het zonnepaneel met glans tests met ammoniak, zoutmist, zand en een PID-resistentietest doorstaan. Daarnaast heeft dit zonnepaneel ook de rigoureuze test in het kader van EN13501 'brandreactie' doorstaan, hetgeen de uitzonderlijke veiligheid en betrouwbaarheid aantoont. Bovendien heeft de NU-JC425B met een uitgebreide hageltest met hagelstenen met een grootte van 40 mm ondergaan, uitgevoerd door TÜV Rheinland.

Gemakkelijk te hanteren

Met afmetingen van 1722 ×1134 mm en een slanke framehoogte van 30 mm weegt de  
NU-JC425B slechts 20,7 kg. Met deze specificaties is dit zonnepaneel een ideale keuze voor eenvoudige installatie in residentiële, kleinschalige commerciële en industriële daksystemen met een naadloze systeemintegratie. De aanpasbaarheid van het zonnepaneel aan verschillende montagemethodes - onder meer met klemmen aan de korte en lange zijde van het frame, schroeven en schuiven - maakt een flexibele montage mogelijk. Dit verlaagt de balans van de systeemkosten en de investeringskosten.

De NU-JC425B valt onder de dekking van de 25-jarige productgarantie van Sharp voor eindgebruikers in de EU en de vermogensgarantie van 30 jaar, met een minimum van 87,5% in jaar 30.  

Andrew Lee, Sales Director bij EMEA SHARP Energy Solutions Europe, legt uit: "Met de lancering van het nieuwe NU-JC425B zonnepaneel met een verhoogd wattage, een zwart frame en een zwartkleurige backsheet breiden we ons productportfolio opnieuw uit. Deze module is speciaal gemaakt voor een gemakkelijke hantering en installatie in residentiële en kleinschalige commerciële & industriële dakinstallaties. Verder voldoet dit zonnepaneel ook aan de esthetische voorkeuren van veel klanten. We zijn verder verheugd te kunnen melden dat ons zonnepaneel de rigoureuze test in het kader van EN13501 'brandreactie' heeft doorstaan, en dat er ook een MCS-certificaat aan is toegekend."

Ga voor meer informatie naar:    
www.sharp.be/zonne-energie    
www.sharp.be/zonnepanelen   
LinkedIn   
Twitter   
YouTube

Over Sharp Energy Solutions

Sharp is een van ’s werelds grootste fabrikanten van PV-panelen en is al zestig jaar een drijvende kracht achter het gebruik van PV-technologieën. Sharp biedt zonnepanelen voor milieubewuste energieopwekking en batterijoplossingen voor het non-stopgebruik van opgeslagen energie. Tot op heden heeft Sharp wereldwijd meer dan vijftig miljoen PV-modules verkocht.    

Sharp’s portfolio van hoogwaardige PV-panelen is gebouwd voor particuliere-, commerciële- en zonnepark-installaties. Door samen te werken met partners in vooruitstrevende technische sectoren waaronder de luchtvaart, ruimtevaart en de elektrische-mobiliteitsindustrie, toont Sharp telkens zijn innovatieve kracht met nieuwe toepassingen in zonne-energie. Sharp is actief als EPC in wereldwijde projecten en werkt daarin samen met partners aan de ontwikkeling van PV-projecten. Sharp zoekt en verwerft projectrechten in elk ontwikkelstadium en biedt partners directe toegang tot productiecapaciteiten en financieringsmogelijkheden.