Sharp PV Solar panels

Meer wattage en meer vermogen: Sharp kondigt watt-upgrade aan voor drie half-cell-panelen

Utrecht – Sharp kondigt een upgrade van vijf watt aan voor drie van zijn zonnepanelen met halve cellen, de NU-JC415, NB-JD545 en NU-JD545.

 

Nieuw – NB-JD545 

De nieuwe NB-JD545 vormt een upgrade op de NB-JD540 en is een bifacial half-cut cel monokristallijn silicium fotovoltaïsch (PV) paneel, ontworpen voor veldinstallaties op commerciële en utiliteitsschaal. Het paneel heeft een module-efficiëntie van 21,1%, een lage temperatuurcoëfficiënt van -0,349%/°C en is uitgerust met 144 M10 wafer halve cellen.   

De module is ontworpen voor een systeemvoltage tot 1.500 V en is bedrukt met witte reflectoren in de openingen tussen de cellen op het glas aan de achterzijde, om zo de lichtopname aan de voorzijde te verhogen. Een hoogwaardig encapsulatiefolie met een combinatie van EVA (ethyleenvinylacetaat) en PEO (polyolefinen) voorkomt potentieel geïnduceerde degradatie (PID) aan de achterzijde van bifaciale modules. 

De afmetingen van het paneel zijn 2.278 x 1.134 mm, met een aluminium frame van 30 mm. De glaslagen aan de voor- en achterzijde zijn elk 2 mm dik, en het paneel weegt in totaal 32,5 kg. Voor de module geldt een lineaire garantie van 30 jaar op het nominale vermogen en een productgarantie van 15 jaar voor EU-lidstaten en diverse andere landen. De garantie gaat in bij de levering van het paneel aan de eindgebruiker.   

 

Nieuw – NU-JD545 

De NU-JD545, een geüpgradede versie van de NU-JD540, heeft een module-efficiëntie van 21,1%, een lage temperatuurcoëfficiënt van -0,341%/°C en is ontworpen voor een systeemvoltage tot 1.500 V. Net als de NU-JD545 maakt hij gebruik van 144 M10 wafer halve cellen.   

De NU-JD545 heeft een grootte van 2.278 x 1.134 mm, inclusief een geoptimaliseerd frame met een gewicht van slechts 27,5 kg, waardoor hij gemakkelijk op te zetten en te gebruiken is. Bovendien gebruikt de NU-JD545-module kabels van 1.750 mm die een eenvoudige bedrading bij installaties in landscape-modus mogelijk maken en een bij installatie in portretmodus.  

 

Nieuw – NU-JC415 

De NU-JC415, de geüpgradede versie van de NU-JC410, wordt geleverd met 108 halve cellen, een geanodiseerd zilveren frame en witte backsheet, met een rendement van 21,25% en een lage temperatuurcoëfficiënt van -0,341%/°C. 

Het paneel is uitgerust met de originele MC4-connector, waardoor het compatibel is met de meeste gangbare optimizers, omvormers en montagesystemen. De afmetingen van de NU-JC415 zijn 1.722 x 1.134 mm en het paneel weegt slechts 20,7 kg, waardoor het voldoet aan de vereisten voor een eenvoudige installatie op daken van woningen en kleinschalige commerciële en industriële systemen. Bovendien zijn de panelen geschikt voor klemming aan de korte zijde van het frame. 

Alle modules zijn voorzien van 10-busbartechnologie met ronde busbars om het vermogen van elke cel te vergroten en ze minder gevoelig te maken voor microscheurtjes, hetgeen de module een hogere betrouwbaarheidsgraad geeft. Bovendien hebben alle drie de panelen drie kleine aansluitdozen in plaats van één, elk voorzien van een bypass-diode. 

De modules kregen bovendien ook IEC-keurmerken (IEC61215 en IEC61730) voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. Ze werden ook uitvoerig getest op naleving van internationale normen en op bestendigheid tegen extreme omstandigheden, en zijn geslaagd voor tests op ammoniak, zoutnevel, zand en PID-bestendigheid.    

In EU-lidstaten en diverse andere landen vallen de NU-JC415 en de NU-JD545 onder Sharp's productgarantie van 15 jaar en prestatiegarantie van 25 jaar, waarbij een minimale prestatie van 85% na 25 jaar gebruik wordt gegarandeerd. Deze garantie gaat in bij de levering van het paneel aan de eindgebruiker. 

 

Ga voor meer informatie naar: 

https://www.sharp.nl/zonne-energie 

https://www.sharp.nl/zonne-energie/ontdek-de-zonnepanelen-van-sharp  

LinkedIn 

Twitter 

YouTube 

 

 

Over Sharp Energy Solutions  

Sharp is een van ’s werelds grootste fabrikanten van PV-panelen en is al zestig jaar een drijvende kracht achter het gebruik van PV-technologieën. Sharp biedt zonnepanelen voor milieubewuste energieopwekking, batterijoplossingen voor het non-stopgebruik van opgeslagen energie. Tot op heden heeft Sharp wereldwijd meer dan vijftig miljoen PV-modules verkocht.    

Sharp’s portfolio van hoogwaardige PV-zonnepanelen is gebouwd voor particuliere, commerciële en zonnepark-installaties. Door samen te werken met partners in vooruitstrevende technische sectoren waaronder de luchtvaart, ruimtevaart en de elektrische-mobiliteitsindustrie, toont Sharp telkens zijn innovatieve kracht met nieuwe toepassingen in zonne-energie. Sharp is actief als EPC in wereldwijde projecten en werkt daarin samen met partners aan de ontwikkeling van PV-projecten. Sharp zoekt en verwerft projectrechten in elk ontwikkelstadium en biedt partners directe toegang tot productiecapaciteiten en financieringsmogelijkheden.