NUJC435_PV_Panel_TOPCon

Sharp onthult zonnepaneel van 435 Wp - krachtige TOPCon-technologie gecombineerd met een zwart frameontwerp

Sharp Energy Solutions Europe heeft zijn nieuwste product op het gebied van halve-celtechnologie geïntroduceerd: de NU-JC435. Dit zeer efficiënte N-type TOPCon zonnepaneel met monokristallijne siliciumcellen van 435 W wordt geleverd met een slank zwart frame en een witte folie aan de achterkant. Het NU-JC435 zonnepaneel kan zowel aan de lange als aan de korte zijde geklemd worden en biedt flexibele montagemogelijkheden. Het lichte ontwerp en de compacte afmetingen zorgen voor een eenvoudige hantering, waardoor dit zonnepaneel ideaal is voor residentiële, commerciële en industriële dakinstallaties.

Vermogen

De NU-JC435 heeft een indrukwekkende efficiëntie van 22,28% en een lage temperatuurcoëfficiënt van -0,300%/°C. Deze eigenschappen verbeteren met name bij hoge omgevingstemperaturen de prestaties en onderstrepen het belang hiervan in de context van de klimaatverandering en de daarmee gepaard gaande temperatuurstijgingen.

Betrouwbaarheid van het product  

Het NU-JC435 zonnepaneel is gebouwd met M10-wafels (182 mm) met 108 halve cellen. De geavanceerde technologie met 16 busbars met ronde ribbons verbetert niet alleen het vermogen van de afzonderlijke cellen, maar vermindert ook de gevoeligheid voor microscheurtjes. Dat resulteert op zijn beurt in een grotere betrouwbaarheid van het zonnepaneel.

Elke Sharp-module met halve cellen is uitgerust met drie compacte verdeeldozen, die elk slechts één bypass-diode bevatten. Dit ontwerp vermindert de warmteoverdracht naar de cellen erboven en dat is op zijn beurt bevorderlijk voor de levensduur van het zonnepaneel en de algehele systeemprestaties.

Het zonnepaneel is uitgerust met de MC4-connector, zodat het compatibel is met een groot aantal populaire optimizers en omvormers op de markt.

De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van het zonnepaneel zijn erkend met de IEC-zegels (IEC61215 en IEC61730). Hieruit blijkt dat het zonnepaneel voldoet aan strenge internationale normen. Door middel van uitgebreide tests heeft het zonnepaneel bewezen bestand te zijn tegen zware omstandigheden. Tijdens de tests is het zonnepaneel onder meer blootgesteld aan ammoniak, zoutmist en zand. Ook heeft het zonnepaneel een PID-resistentietest doorstaan. Daarnaast heeft dit zonnepaneel ook de rigoureuze test in het kader van EN13501 'brandreactie' doorstaan, hetgeen de uitzonderlijke veiligheid en betrouwbaarheid aantoont. Bovendien kwalificeert het behalen van hagelbestendigheidsklasse 4 (HW4) in strenge hagelinslagtests het voor opname in het Zwitserse en Oostenrijkse Hagelregister.

Gebruiksvriendelijk

Met afmetingen van 1722 × 1134 mm en een slank frame van slechts 30 mm weegt het NU-JC435 zonnepaneel slechts 20,7 kg. Deze specificaties maken dit zonnepaneel een ideale keuze voor naadloze integratie in verschillende toepassingen, waaronder residentiële, kleinschalige commerciële en industriële daksystemen. Dankzij het lichte en compacte ontwerp past dit zonnepaneel moeiteloos in het systeem voor een probleemloze installatie en optimale prestaties.

De veelzijdigheid van het zonnepaneel omvat ook de mogelijkheid van een reeks montagetechnieken, zoals klemmen aan de korte en lange zijde van het frame, schroeven en schuifopties. Deze veelzijdigheid zorgt voor een flexibel en probleemloos montageproces. Dat resulteert op zijn beurt weer in kostenbesparingen op systeemcomponenten en kapitaaluitgaven.

De NU-JC435 valt onder de dekking van de 25-jarige productgarantie van Sharp voor eindgebruikers in de EU en de vermogensgarantie van 30 jaar, met een minimum van 87,5% in jaar 30.  

Andrew Lee, Sales Director bij EMEA SHARP Energy Solutions Europe, zegt: "De lancering van ons nieuwe NU-JC435 zonnepaneel betekent een grote sprong voorwaarts voor ons productassortiment. Met het slanke zwarte frame en N-type TOPCon-technologie is deze toevoeging speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de vereisten van residentiële, kleinschalige commerciële en industriële dakinstallaties. Eenvoudige hantering en installatie staan voorop, terwijl tegelijkertijd uitzonderlijke prestaties en een rotsvaste betrouwbaarheid worden gegarandeerd. Noemenswaardig is ook dat ons zonnepaneel de strenge EN13501 'brandreactie'-test heeft doorstaan en de Britse MCS-certificering heeft gekregen. Dit illustreert onze toewijding om aan de strenge normen voor kwalitatief hoogwaardige koolstofarme energieoplossingen te voldoen." 

Ga voor meer informatie naar:    
www.sharp.be/zonne-energie    
www.sharp.be/zonnepanelen   
LinkedIn   
Twitter   
YouTube

Over Sharp Energy Solutions

Sharp is een van ’s werelds grootste fabrikanten van PV-panelen en is al zestig jaar een drijvende kracht achter het gebruik van PV-technologieën. Sharp biedt zonnepanelen voor milieubewuste energieopwekking en batterijoplossingen voor het non-stopgebruik van opgeslagen energie. Tot op heden heeft Sharp wereldwijd meer dan vijftig miljoen PV-modules verkocht.    

Sharp’s portfolio van hoogwaardige PV-panelen is gebouwd voor particuliere-, commerciële- en zonnepark-installaties. Door samen te werken met partners in vooruitstrevende technische sectoren waaronder de luchtvaart, ruimtevaart en de elektrische-mobiliteitsindustrie, toont Sharp telkens zijn innovatieve kracht met nieuwe toepassingen in zonne-energie. Sharp is actief als EPC in wereldwijde projecten en werkt daarin samen met partners aan de ontwikkeling van PV-projecten. Sharp zoekt en verwerft projectrechten in elk ontwikkelstadium en biedt partners directe toegang tot productiecapaciteiten en financieringsmogelijkheden.