Golf Course Germany Solar Installation

Duurzaam golfen in Keulen, Duitsland

Golfbaan St. Urbanus, reeds onderscheiden voor duurzaamheid, wekt nu zonne-energie op, met een zelfverbruik van 95%.


Installatie van FLiXenergy, Keulen

Samenvatting:

  • Er zijn 216 modules uit de NU-SC360-serie geïnstalleerd, samen goed voor 77,76 kWp.
  • De specifieke opbrengst van 800 kWh/kWp komt neer op ruwweg 62.000 kWh opgewekte energie per jaar. Dit dekt ongeveer 43% van de stroombehoefte van de golfbaan.
  • 95% van de opgewekte energie is voor eigen verbruik.
  • De golfbaan kreeg van de DGV (Duitse golfbond) de gouden onderscheiding "Golfen & Natuur" voor het duurzame bedrijfsmodel
Solar Installation Golf Course Germany

Golfbaan St. Urbanus voorziet  voor 43% in zijn energiebehoefte met een zonne-energiecentrale van Sharp

Er zijn 216 modules uit SHARP's NU-SC360-serie geïnstalleerd op de bijkeukens van golfbaan St. Urbanus in Keulen, Duitsland. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van golfbaan St. Urbanus: er is geïnvesteerd in milieuvriendelijke technologie en er zijn beschermde gebieden voor padden en vogels om te broeden. De DGV heeft deze inspanningen erkend met een gouden award voor "Golf & Natuur". Onderdeel van de duurzame strategie is de onlangs geïnstalleerde zonne-installatie: de 216 SHARP-modules wekken voldoende energie op om in 43% van de energiebehoefte van de golfbaan te voorzien. De specifieke opbrengst wordt geschat op 800 kWh/kWp per jaar, waardoor de modules 62.000 kWh aan energie kunnen opwekken. Op die manier verkleint golfbaan St. Urbanus zijn ecologische voetafdruk drastisch. De zonnepanelen zijn geïnstalleerd door middel van klemming aan de lange zijde. De panelen zijn naar het zuiden en zuidoosten gericht op het gebogen dak. De opgewekte elektriciteit wordt gebruikt om het landhuis van stroom te voorzien.

Solar Installation Golf Course Germany

De zonne-installatie van Sharp combineert ecologische en economische voordelen

Terwijl de zonne-energiecentrale van SHARP een aanzienlijk positief milieueffect heeft, levert deze ook besparingen op nadat de investering is afbetaald. De rentabiliteitsdrempel van de investering wordt naar schatting al na 10,2 jaar gehaald. De omvang van de installatie is zodanig gepland dat de zelfconsumptie van de energie wordt gemaximaliseerd en dat er een minimale hoeveelheid overtollige energie aan het net wordt teruggeleverd.

De kwaliteit en garantie van Sharp zorgen voor het langetermijnsucces van het project

De NU-SC360-panelen van Sharp zijn de perfecte projectoplossing en zijn in diverse projecten over de hele wereld geïnstalleerd. Bovendien biedt SHARP een productgarantie van 10 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar voor alle zonnepanelen.

Solar Installation Golf Course Germany

Zonnepanelen
Product: NU-SC360
Aantal modules: 216
Nominaal vermogen: 360 Wp
Aantal cellen: 72
Afmetingen: 1956 × 992 × 40 mm
Efficiëntie: 18,5%

Zonne-energiecentrale
Omvang van de installatie: 77,76 kWp
Dakoriëntatie: oost en zuid-oost
Dakhelling: 15°

Andere componenten
4 Fronius-omvormers
96 kWh NES-opslagoplossing
Lorenz-montagesysteem (oplossing voor bitumendaken)

Opbrengst
ca. 62.000 kWh per jaar.
Haalt de rentabiliteitsdrempel al na 10 jaar.