Dev Team MFP desktop

Maak kennis met de ontwikkelaars van onze printers!

Al meer dan 50 jaar is Sharp marktleider in kantoortechnologie. Het begon allemaal met analoge printers in 1972 en ook vandaag de dag heeft Sharp een breed aanbod aan printers.

Nu moderne werkplekken anders worden ingericht en de wensen veranderen, worden er ook andere eisen aan printers en kopieerapparaten gesteld. Daarom innoveren we voortdurend onze producten, zodat ze niet alleen qua technologie blijven voldoen aan de behoeften, maar ook qua gebruiksgemak, ontwerp en duurzaamheid. Het resultaat hiervan is te zien aan onze nieuwe printers en kopieerapparaten, zoals de BP-70C65 en de BP-60C45

Bij de ontwikkeling van de printers en kopieerapparaten zijn veel toegewijde mensen betrokken. Het resultaat hiervan zijn de nieuwe modellen van de BP-serie. 

We spraken met de heren Furusawa, Hirano en Taguchi van ons printer ontwikkelingsteam in Japan om hun geheimen te ontdekken voor het creëren en ontwikkelen van deze nieuwe BP-serie. Ontdek in het onderstaande interview hoe de nieuwste generatie printers en kopieerapparaten ontwikkeld zijn. Vraag: Wat is de marktomgeving rondom de printers en -kopieerapparaten?

Vraag: Wat is de marktomgeving rondom de printers en -kopieerapparaten? 

Mr. Furusawa: Er is sprake van een mondiale verschuiving in het milieubewustzijn zoals blijkt uit het na leven van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) en de ESG-perspectieven (Environmental, Social en Governance) en de circulaire economie, vooral in Europa. In Japan is er bijvoorbeeld een beweging in de richting van de eisen voor apparatuur en de vermindering van de impact op het milieu. Dit zie je terug in aanbestedingen die steeds meer gericht zijn op duurzaamheid, De wereld verandert zodanig dat milieuvriendelijkere producten voor dagelijks gebruik de voorkeur krijgen. Bovendien worden kantoormedewerkers zich steeds bewuster van hun werkplek en moet deze comfortabeler zijn. De coronapandemie in 2019 zorgde ervoor dat de manier waarop we werken en zijn gaan werken structureel is veranderd. Het concept van werken op afstand is bijvoorbeeld normaal geworden, waardoor er behoefte is ontstaan aan kopieerapparaten om ook werken op afstand te ondersteunen. Daarom ontwikkelen wij producten die op deze veranderingen inspelen.
 

Vraag: Hoe hebben jullie de impact van de apparaten op het milieu verminderd? 

Mr. Hirano: De afgelopen jaren is energiebesparing een belangrijk onderwerp geworden vanwege het groeiende milieubewustzijn. Als reactie hierop is de ontwikkeling van toner en hardwaretechnologie voor energiebesparing een focus van ons bedrijf geweest.
 

Vraag: Hoe zie je deze energiebesparende ontwikkeling van de toner terug in de machines? 

Mr. Hirano: De toner die we gebruiken is sterk verbeterd, zodat de deeltjesgrootte kan worden verkleind, wat ervoor zorgt dat de toner op een lagere fuseertemperatuur kan smelten. Dit zorgt dan weer voor minder energieverbruik. Daarnaast is de manier van inbranden van de toner geoptimaliseerd, waarbij lagere temperaturen gebruikt kunnen worden wat ook helpt met het verminderen van het energieverbruik. Hiervoor is ook de samenstelling van de toner herzien, zodat de afdrukkwaliteit bij het inbranden op lage temperaturen gewaarborgd blijft. 

Naast dat de toner aangepast is zodat het bij lagere temperaturen kan smelten, helpt het verkleinen van de tonerdeeltjes bij het verbeteren van de beeldkwaliteit, waardoor het afdrukken van steeds betere afbeeldingen en documenten mogelijk wordt. Echter maakt het verkleinen het ook noodzakelijk om maatregelen te nemen om te voorkomen dat de toner smelt tijdens transport en opslag. Om deze reden hebben we herhaaldelijk samengewerkt met verwante afdelingen om tonermaterialen te ontwerpen, eigenschappen van de materialen te verbeteren en passende evaluatiemethoden te overwegen. Met vallen en opstaan konden we de huidige tonerformulering vaststellen en deze op de markt brengen.  
 

Vraag: Hoe zit het met de ontwikkeling van energiebesparende technologie?

Mr. Taguchi: We hebben gewerkt aan het terugdringen van het energieverbruik met behulp van tonerfixatie. Hierdoor verbruikt het printen zelf minder stroom dan voorheen omdat de toner sneller aan het papier hecht met een lagere temperatuur. Daarnaast hebben we verdere besparingen bereikt door gebruik te maken van een pad-fixatiemethoden, een technologie die we voor het eerst hebben toegepast.

Bij de traditionele methode om toner te verwarmen werd de warmte indirect overgedragen via de verwarmingslamp, de verwarmingsrol en de smeltband. De pad-fixatiemethode verkort de opwarmtijd door de fusing belt rechtstreeks te verwarmen met de verwarmingslamp.

Een fusing belt is eigenlijk de band die ervoor zorgt dat beeld wordt overgebracht op het papier. De band is gemaakt van hittebestendig materiaal en een set rollen en tandwielen die de band geleiden en druk uitoefenen op het papier. De fusing belt oefent warmte en druk uit op de toner wanneer het papier door de fusing unit gaat. Zo hecht de toner zich aan het papier.

Als gevolg hiervan konden we het energieverbruik van de fusing eenheid met wel 30% verminderen in vergelijking met het vorige model*, waardoor we een toonaangevend laag energieverbruik en een langere levensduur van de fusing belt bereikten, die ongeveer twee keer zo lang is als die van het vorige model. In eerste instantie was het erg moeilijk om de nieuwe pad-fixatiemethode toe te passen en tegelijkertijd een lange levensduur van de fusing belt te bereiken, waar in de markt veel vraag naar is. Om de energiebesparing te verbeteren hebben we gekozen voor een dunne, op metaal gebaseerde smeltband die de warmte gemakkelijk geleidt en duurzaam is en hebben we de warmtebeheersingstechnologie hierop aangepast.

Wat ook heel belangrijk is, is dat de fusing belt juist gepositioneerd wordt ten opzichte van de drukrollen die de toner in het papier drukken. Wanneer dit verstoord wordt of er variaties optreden in de betreffende onderdelen, zal de fusing belt tijdens het draaien heen en weer gaan slingeren. Dit beïnvloedt niet alleen de afdrukkwaliteit, maar ook de levensduur van de fusing belt.

Daarom hebben we bij de ontwikkeling van de nieuwe apparatuur diverse maatregelen ingebouwd om de levensduur van de fusing belt te verlengen. Eén van de maatregelen die we hebben getroffen is het automatisch corrigeren van het slingeren van de belt, door middel van een specifiek mechanisme en de bijbehorende besturing.

In het verleden zorgde het slingeren van de belt wel eens voor problemen met de beeldkwaliteit. Dit hebben we opgelost door de vorm van de onderdelen, het mechanisme en de besturing aan te passen en vervolgens duurtesten uit te voeren om te zien hoe deze verbeteringen presteerden. Het resultaat daarvan is dat de fusing belt twee keer langer meegaat dan het vorige model.

*Vergelijking van het energieverbruik van de fusereenheid van de MX-2661 en de BP-70c26


Vraag: Hoe reageerden jullie op deze nieuwe werkwijze?

Mr. Furusawa: De manier waarop we werken is veranderd. We zien dat er vaker informatie wordt gedeeld via videoconferenties en gegevens opgeslagen worden op cloudservers. Bepaalde functies hiervan zie je ook al terug in onze eerder geïntroduceerde modellen, maar met de nieuwste BP-serie stellen we de printers en kopieerapparaten in staat om rechtstreeks te netwerken met bestaande clouddiensten (zoals Google Drive en Dropbox) om het delen van gegevens eenvoudiger te maken.

Daarnaast hebben we het eenvoudig gemaakt om onze BP-serie te koppelen met Microsoft Teams, dat door de toename van werken op afstand door steeds meer mensen wordt gebruikt. Met de juiste instellingen kunnen gescande documenten rechtstreeks vanaf de printer worden opgeslagen in een folder of Teams kanaal, bijvoorbeeld voor gebruik bij videovergaderingen. Ook kan een document rechtstreeks vanaf het kopieerapparaat worden afgedrukt vanuit een kanaal of folder zonder dat deze eerst hoeft te worden gedownload.

De kopieerapparaten maken verbinding met de cloud en kunnen eenvoudig worden aangesloten op smartphones en mobiele apparaten. Naarmate het aantal apparaten en netwerken dat kan worden gekoppeld toeneemt, neemt ook het aantal beveiligingseisen toe. Daarom hebben we een optionele virusdetectiekit voorbereid. De printer detecteert alle gegevens die een virus of malware bevatten en neemt maatregelen om te voorkomen dat de kantoorgegevens zich verspreiden naar andere kantoorapparatuur die erop is aangesloten.
 

Vraag: De nieuwe BP-modellen hebben een nieuwe kleur en een nieuw badge ontwerp. Kunnen jullie ons iets vertellen over deze wijzigingen?

Mr. Tsutsui: Om uitdrukking te geven aan onze toewijding aan de zorg voor het milieu, hebben we twee grote ontwerpwijzigingen doorgevoerd. De eerste is het gebruik van een grijze kleur aan de buitenkant van de behuizing van het kopieerapparaat. Met deze ingetogen neutrale tinten past deze in elke kantoorruimte.

De tweede is een vernieuwing van het badge-ontwerp (bladbadge) op voorkant van de printer. Sinds 2005 tonen onze kopieerapparaten een bladbadge als embleem om uitdrukking te geven aan onze inspanningen om de impact op het milieu te verminderen, zoals het terugdringen van het energieverbruik. In de afgelopen jaren hebben we tijdens de groeiende belangstelling voor het verminderen van de impact op het milieu het ontwerp van de bladbadge veranderd om onze verschillende milieubewuste inspanningen tot uitdrukking te brengen.

Concreet waren er in totaal vier verschillende badge-ontwerpen, één voor kleur, één voor zwart-wit, één voor modellen tot A3 papier en één voor maximaal A4 papier. Om ons milieubewustzijn verder te benadrukken hebben we de badgekleur verenigd in een ontwerp met enkel turkooisblauw.

De conclusie

Hoewel de technologie razendsnel is veranderd sinds de eerste kopieerapparaten van Sharp, blijft onze toewijding aan innovatie tot op de dag van vandaag sterk. Het resultaat is dat de gloednieuwe kleuren kopieerapparaten uit de BP-serie dit voortzetten en geavanceerde snelheid, kwaliteit en een milieuvriendelijk ontwerp bieden om je kantoor in topconditie te houden.

Wil je meer weten over onze nieuwste generatie kleurenkopieerapparaten? Neem dan contact met ons op door hier te klikken.