Air_purifier_office

Verbeter de luchtkwaliteit op kantoor

In veel kantoorruimtes hangt een droge lucht. Dit kan ertoe leiden dat de werkplek een onaangename ruimte is om te werken omdat medewerkers snel vermoeid zijn, last van de ogen of hoofdpijn krijgen of zelfs gezondheidsklachten oplopen. 

We brengen veel van onze tijd door op kantoor. Daarom is het niet alleen van belang de juiste IT-apparatuur te hebben, maar ook een geschikte kantoorinrichting – waaronder ook geventileerde, schone en frisse lucht.

Droge lucht is vuile lucht
De lucht binnen kan tot wel vijf keer vuiler zijn dan de lucht buiten. Dat geldt niet alleen voor thuis, maar voor allerlei ruimtes waar groepen mensen samenkomen. In veel kantoren is de lucht droog en vervuild met diverse schadelijke stofdeeltjes die door zowel de mens als machine worden uitgestoten. Dit kan onaangename gevolgen hebben op jouw medewerkers en hun prestaties. Een droge en stoffige lucht kan namelijk gezondheidsklachten veroorzaken.

Het gevolg van een droge lucht
De luchtkwaliteit in kantoorruimte wordt door verschillende factoren aangetast. Zo kan de temperatuur invloed hebben op de droogte van de lucht. Koude lucht is namelijk droger dan warme lucht, waardoor in de winter de lucht droger is dan in de zomer. Daarnaast zorgt niet alleen de verwarming voor een droge lucht, maar ook de airco’s op kantoor. Hierdoor wordt het hele jaar door de luchtkwaliteit van de ruimte aangetast. 

Een andere factor die invloed heeft op de luchtkwaliteit is stof. Stof is er altijd, ook als jouw kantoor dagelijks goed wordt schoongemaakt. In een droge omgeving kan stof geen vocht uit de lucht opnemen. Hierdoor blijft het droog en licht, waardoor het zich vrij door de lucht kan bewegen.

Een hogere luchtvochtigheid zorgt ervoor dat die stoffen het vocht uit de lucht opnemen, waardoor het zwaarder wordt en het minder snel in beweging komt. Een hogere luchtvochtigheid zorgt er dus voor dat jouw medewerkers minder van deze stoffen inademen.

Dit kun je eraan doen
Naast voldoende ventileren, kun je droge en verontreinigde lucht tegengaan door een luchtreiniger met een bevochtingsfunctie in een ruimte te plaatsen. Deze apparaten zuiveren de vervuilde lucht niet alleen, maar bevochtigen deze ook direct. Een goede luchtreiniger helpt bij:

  • Doden van bacteriën, virussen, allergenen en schimmels
  • Verwijderen van vervuilde lucht en statische elektriciteit
  • Verbeteren van de luchtvochtigheid in een ruimte
  • Het reinigen van de lucht met 3 verschillende filters
  • Het verbeteren van de luchtcirculatie

Luchtreinigers met een plasmacluster zuiveren niet alleen de lucht, maar geven ook ionen af die virussen, bacteriën en schimmelsporten in de lucht verminderen. Zo creëer je een aangename ruimte voor jouw personeel om in te werken.

Lees meer over onze luchtreinigers.