NUJC430B-440_PV_Panels

Sharp onthult de NU-JC440 en NU-JC430B uit zijn nieuwste serie zonnepanelen, met wattage-upgrades

Sharp Energy Solutions Europe introduceert zijn nieuwste zonnepanelen met rechthoekige N-type TOPCon halve-celtechnologie: de NU-JC440 en de NU-JC430B. 

Het zeer efficiënte N-type TOPCon-zonnepaneel met monokristallijne siliciumcellen van 440 W wordt geleverd met een slank zwart frame en witte folie aan de achterkant. De volledig zwarte NU-JC430B, een N-type TOPCon zonnepaneel met monokristallijne siliciumcellen van 430 W, heeft zwarte folie aan de achterkant en een zwart frame. 

Betrouwbaarheid van het product 
De volledig zwarte NU-JC430B- en de NU-JC440-panelen zijn gebouwd met rechthoekige M10R (182,2 mm*183,75 mm) halve cellen. Rechthoekige cellen hebben andere celafmetingen, hetgeen tot betere prestaties leidt.

Het gebruik van ronde ribbons in de technologie met 16 contactrails vermindert de gevoeligheid voor microscheurtjes en vergroot de betrouwbaarheid van modules.

De panelen zijn uitgerust met de MC4-connector, zodat deze compatibel zijn met een groot aantal optimizers en omvormers die populair zijn op de markt.

Vermogen
De NU-JC440 heeft een indrukwekkende efficiëntie van maar liefst 22,53%, terwijl de NU-JC430B daar met 22,02% vrijwel niet voor onder doet. De uitstekende lage temperatuurcoëfficiënt van -0,30%/°C verbetert de prestaties van deze zonnepanelen aanzienlijk bij hogere omgevingstemperaturen. Dit aspect wordt steeds belangrijker door de impact van de klimaatverandering en de temperatuurstijgingen die hieruit voortvloeien.

Gemakkelijk te hanteren
Met afmetingen van 1722 ×1134 mm en een slanke framehoogte van 30 mm wegen de NUJC440 en de NU-JC430B slechts 20,7 kg. Met deze specificaties is dit zonnepaneel een ideale keuze voor eenvoudige installatie in residentiële, kleinschalige commerciële en industriële daksystemen met een naadloze systeemintegratie. De aanpasbaarheid van het zonnepaneel aan verschillende montagemethodes - onder meer met klemmen aan de korte en lange zijde van het frame, schroeven en schuiven - maakt een flexibele montage mogelijk. Dit verlaagt de balans van de systeemkosten en de investeringskosten.

Elke Sharp-module met halve cellen wordt geleverd met drie compacte verdeeldozen, die elk voorzien zijn van één bypass-diode. Dit design minimaliseert de warmteoverdracht naar de cellen erboven en dat verbetert op zijn beurt de levensduur van het zonnepaneel en de algehele systeemprestaties.

De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van het zonnepaneel zijn erkend met de IEC-zegels (IEC61215 en IEC61730). De panelen hebben strenge tests ondergaan om te voldoen aan internationale normen en om extreme omstandigheden te weerstaan. Hierbij heeft het zonnepaneel met glans tests met ammoniak, zoutmist en een PID-resistentietest doorstaan. Daarnaast hebben deze zonnepanelen ook de rigoureuze test in het kader van EN13501 'brandreactie' doorstaan, hetgeen de uitzonderlijke veiligheid en betrouwbaarheid aantoont. 

De NU-JC440 en de NU-JC430B vallen onder de dekking van de 25-jarige productgarantie van Sharp voor eindgebruikers in de EU en de vermogensgarantie van 30 jaar, met een minimum van 87,5% in jaar 25, geldig voor dakinstallaties in Europa.

Andrew Lee, Vicepresident voor commerciële operaties SHARP Energy Solutions Europe, legt uit: "Met de lancering van de nieuwe zonnepanelen NU-JC440 en NU-JC430B met een verhoogd wattage breiden we ons productportfolio verder uit. Deze zonnepanelen zijn speciaal gemaakt voor een gemakkelijke hantering en installatie in residentiële en kleinschalige commerciële & industriële dakinstallaties.  Verder voldoen deze panelen ook aan de esthetische voorkeuren van veel klanten."
 

Ga voor meer informatie naar:  
www.sharp.be/zonne-energie 
www.sharp.be/zonnepanelen
LinkedIn 
YouTube 
Facebook 
Instagram 

Over Sharp Energy Solutions      
Sharp is een van ’s werelds grootste fabrikanten van PV-panelen en is al vijfenzestig jaar een drijvende kracht achter het gebruik van PV-technologieën. Sharp biedt zonnepanelen voor milieubewuste energieopwekking en batterijoplossingen voor het non-stopgebruik van opgeslagen energie. Tot op heden heeft Sharp wereldwijd meer dan vijftig miljoen PV-modules verkocht. Sharp’s portfolio van hoogwaardige PV-panelen is gebouwd voor particuliere-, commerciële- en zonnepark-installaties. Door samen te werken met partners in vooruitstrevende technische sectoren waaronder de luchtvaart, ruimtevaart en de elektrische-mobiliteitsindustrie, toont Sharp telkens zijn innovatieve kracht met nieuwe toepassingen in zonne-energie. Sharp is actief als EPC in wereldwijde projecten en werkt daarin samen met partners aan de ontwikkeling van PV-projecten. Sharp zoekt en verwerft projectrechten in elk ontwikkelstadium en biedt partners directe toegang tot productiecapaciteiten en financieringsmogelijkheden.