Intersolar_2024_Trade_Fair_Booth

Sharp op vakbeurs Intersolar: onthulling van zeer efficiënte zonnepanelen voor aarde en ruimte

Sharp Energy Solutions Europe presenteert zijn oplossingen voor zonnepanelen en nieuwste O&O-technologieën dit jaar tijdens vakbeurs Intersolar 2024 in München (19-21 juni 2024). 

"We kijken reikhalzend uit naar de Intersolar Europe in München van dit jaar. Van 19 tot 21 juni ontvangen we bezoekers graag op onze stand A1.580," aldus Andrew Lee, Vice President Commercial Operations van Sharp Energy Solutions Europe. "Dit is een heel bijzonder jaar voor ons, omdat we vieren dat Sharp Solar wereldwijd al 65 jaar en in Europa al meer dan 30 jaar opereert. Sharp is en blijft een pionier op het gebied van visionaire benaderingen en innovatie. We nodigen bezoekers uit om onze nieuwe bifacial glas-glas zonnepanelen, onze producten voor residentiële toepassingen, onze nieuwste O&O-highlights te komen bekijken. We vertellen natuurlijk ook graag meer over eventuele samenwerkingsmogelijkheden voor zonne-energieprojecten."

In de voorhoede: Sharp's rechthoekige N-type TOPCon-zonnepanelen M10R en G12R 
Sharp presenteert op de vakbeurs een volledig herzien en verbeterd zonnepaneelassortiment. Drie nieuwe N-type TOPCon zonnepaneel met monokristallijne siliciumcellen met M10R halve cellen (182,2 × 183,75mm) zijn al te bestellen. Zonnepaneel NU-JC440 van 440 W wordt geleverd met een slank zwart frame en een witte folie aan de achterkant, terwijl het volledig zwarte zonnepaneel NU-JC430B van 430 W zwarte folie aan de achterkant en een zwart frame heeft. Daarnaast presenteert Sharp het nieuwe bifacial glas-glas zonnepaneel NB-JD585 voor grootschalige projecten.

Ook wordt op de stand het nieuwe assortiment met bifacial glas-glas zonnepanelen met G12R-cellen (182,2 × 210 mm) getoond. Deze hebben een wattage van 610 W voor vrijeveldinstallaties en van 445 W  voor residentiële toepassingen.

Wereldrecord op het gebied van 'compound'-technologie
Andere hoogtepunten omvatten twee baanbrekende 'compound'-technologieën die het potentieel hebben om de toekomst van zonne-energie aanzienlijk te beïnvloeden.

Verbeterde efficiëntie met 'compound triple junction'-zonnecellen 
De 'triple junction'-zonnecellen van Sharp bereiken een uitstekende conversie-efficiëntie van 32,65%. De cellen hebben hun waarde in de ruimtevaart al bewezen en voorzagen de maanmissie van JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency) in januari 2024 van energie.

Grenzen verleggen met zonnecellen met tandemverbinding/silicium gestapelde zonnecellen
Het volgende niveau in 'compound'-technologie is een combinatie van zonnecelmodules met dubbele tandemverbinding en silicium zonnecelmodules, met een uitstekende conversie-efficiëntie van 33,66%. Deze zonnecellen worden tijdens de Intersolar voor het eerst in Europa tentoongesteld. Deze innovatieve oplossing verlegt de grenzen op het vlak van zonnetechnologie.

Sharp nodigt u uit voor een bezoek aan stand A1.580 op Intersolar om meer te weten te komen over de nieuwste innovaties en technologieën.

Flexibele projectsamenwerking
Sharp biedt ook flexibele samenwerkingsoplossingen voor projecten. Naast zijn producten heeft Sharp ruime ervaring op het gebied van fotovoltaïsche projecten, met name op het gebied van technische planning. Daarnaast beschikt het bedrijf over uitgebreide expertise in de ontwikkeling van projecten voor vrijeveldinstallaties. Sharp kan de implementatie van projecten beheren en heeft een uitgebreid netwerk van investeerders beschikbaar voor de verkoop van kant-en-klare projecten. Voor projecten die niet onder de EEG-compensatie vallen, biedt Sharp toegang tot elektriciteitsverbruikers (PPA- contracten). Door samen te werken kunnen de partners van Sharp profiteren van de voordelen die Sharp als leverancier van zonnepanelen biedt binnen een partnerschap. Directe toegang tot productiecapaciteit en financiële participatie zijn hier slechts twee voorbeelden van.
 

 

Ga voor meer informatie naar:    
www.sharp.be/zonne-energie

www.sharp.be/zonnepanelen

JAXA Moon Expedition

Tandem/Silicon Stacked Solar Cells

LinkedIn 

YouTube 

Facebook 

Instagram 

Over Sharp Energy Solutions      

Sharp is een van ’s werelds grootste fabrikanten van PV-panelen en is al vijfenzestig jaar een drijvende kracht achter het gebruik van PV-technologieën. Sharp biedt zonnepanelen voor milieubewuste energieopwekking en batterijoplossingen voor het non-stopgebruik van opgeslagen energie. Tot op heden heeft Sharp wereldwijd meer dan vijftig miljoen PV-modules verkocht.      

Sharp’s portfolio van hoogwaardige PV-panelen is gebouwd voor particuliere-, commerciële- en zonnepark-installaties. Door samen te werken met partners in vooruitstrevende technische sectoren waaronder de luchtvaart, ruimtevaart en de elektrische-mobiliteitsindustrie, toont Sharp telkens zijn innovatieve kracht met nieuwe toepassingen in zonne-energie. Sharp is actief als EPC in wereldwijde projecten en werkt daarin samen met partners aan de ontwikkeling van PV-projecten. Sharp zoekt en verwerft projectrechten in elk ontwikkelstadium en biedt partners directe toegang tot productiecapaciteiten en financieringsmogelijkheden.