Residential Solar Installation Finland Baeckstroem

Zonne-installatie voor woningen - Niklas Bäckström, Finland

Ijshockeyspeler Niklas Bäckström kies voor zonne-energie

Niklas Bäckström heeft een vakantiehuis in Inkoo, bij Helsinki in Zuid-Finland. Nadat hij in 2019 stopte als speler, zet hij zijn ijshockeycarrière voort als NHL-coach. Toen hij de volgende fase van zijn leven inging, dacht hij na over zijn waarden en over de manier waarop hij zijn invloed op het milieu kon verminderen. Zijn eerste stap was om zonnepanelen te laten installeren op zijn vakantiehuis. 

Terugkijkend benadrukt Niklas dat deze stap voor hem bijzonder gemakkelijk was, omdat Playgreen alles tot in de puntjes verzorgde. Op geen enkel moment hoefde hij zich zorgen te maken over het installatieproces. Playgreen is een ervaren en klantgerichte SHARP-distributeur en Pv-installateur. Het bedrijf is gevestigd in Helsinki en is gespecialiseerd in residentiële dakinstallaties.

Residential Solar Installation Finland Baeckstroem

De installatie is ook uitgerust met een LG Chem RESU 10H hoogspanningsbatterij. Op zijn smartphone volgt Niklas het energieverbruik en de energieproductie in real-time.

Het design van het zomerverblijf is dankzij de volledig zwarte modules op het zwarte dak nauwelijks veranderd. De 36 panelen zijn geïnstalleerd op het dak naast de tennisbaan. Hier staan er geen bomen direct naast het gebouw staan en kunnen de panelen veel zonlicht opvangen.

Volgens Niklas is deze installatie slechts een eerste stap en één van de vele dingen die hij wil doen om zorg te dragen voor het milieu. Een aanvullende zonne-installatie op zijn garage staat al in de planning. Als tevreden klant moedigt Niklas Bäckström anderen aan om ook voor zonne-energie te kiezen.

Residential Solar Installation Finland Baeckstroem

 

Niklas Bäckström's zonne-installatie

Bekijk de video!