B-CR5 image for news release

Een Sharp printer voor werkelijk elke kantooromgeving

Sharp kondigt haar nieuwste en laatste toevoegingen van dit jaar aan in de A3-serie: de BP-70Mxx en BP-50Mxx serie zwart-wit printers. Met deze elf nieuwe modellen, onderdeel van de zwart-wit-reeks, vervolledigt Sharp haar A3 printerserie, die in totaal nu uit 28 nieuwe modellen bestaat die in 2022 aan het aanbod zijn toegevoegd.

Hieronder vallen ook de vijftien A3 kleurenprinters die eerder dit jaar uitkwamen en de twee zwart-wit printers voor grotere oplages. “Deze zwart-wit-reeks is een slimme aanvulling voor de werkplek van vandaag. Sommige bedrijven hebben voor hun dagelijkse taken nu eenmaal geen kleurenprinter nodig, maar willen wel dezelfde functionaliteit en efficiëntie ervaren als bij onze kleurenprinters. Wij willen met ons aanbod dan ook steeds blijven voorzien in de behoeften van élke werkomgeving, hoe specifiek de vraag ook is”, stelt Marco van Vliet, Product Manager Office Solutions bij Sharp. 
 
Samen met de A3 kleurenprinters vervolmaken de nieuwe zwart-wit modellen het complete aanbod A3 printers voor de werkplek van de toekomst. Sharp helpt haar klanten efficiënte, flexibele en veilige werkplekken te creëren die klaar zijn voor de toekomst. “Voor ons telt elke werknemer en zijn/haar behoeften.”

Verhoogde efficiëntie en beveiliging 
In bedrijven gaat het er vaak razendsnel aan toe, maar gelukkig maakt de volledige BP-serie van Sharp het leven van een mkb’er een stuk makkelijker en efficiënter. Functies als detectie van invoer van meerdere vellen controleert of elk vel goed ingevoerd wordt, zodat dit hersteld kan worden en gaat weer door met scannen van de juiste pagina’s, en automatische scheefstandcorrectie* corrigeert de papierstand van elk vel tijdens het scannen. Ook papieren die nog geen nietje bevatten, worden gedetecteerd en gecorrigeerd. 

Bovendien optimaliseren de monochrome modellen van Sharp de grijswaarden van een tekst door automatisch de juiste instellingen te kiezen. Die functie is onderdeel van het AI (Artificial Intelligence) -pakket van de BP- serie A3-printers. Dankzij deze AI-toevoeging hoeven gebruikers zelf geen instellingen meer te selecteren: de printer analyseert zelf de input en selecteert de meest geschikte instellingen per document of afbeelding.
 
In de nieuwe modellen zitten ook toonaangevende en geavanceerde beveiligingstechnologieën ingebouwd, zoals een systeem-integriteitscontrole en als extra optionele beveiligingsoptie de antivirusbescherming van Bitdefender®.

Ontworpen voor de toekomst van vandaag
Net zoals bij de kleurenprinters, kunnen mkb’ers dankzij de BP-70Mxx en BP-50Mxx serie gemakkelijker samenwerken en informatie delen in de hele kantooromgeving, ook wanneer er op afstand gewerkt wordt. Zo maakt het verbinden met de verschillende clouddiensten, zoals Microsoft Teams en Google Drive, het mogelijk om snel en eenvoudig documenten af te drukken vanuit en scans te maken naar die clouddienst. Met de Microsoft Universal Print connector kunnen gebruikers hun Microsoft 365-omgevingen integreren om snel, probleemloos en eenvoudig de (kantoor)printers te beheren. 
 
Deze nieuwe A3 zwart-wit modellen bieden de keuze uit snelheden van 26ppm tot wel 65ppm, wat ze dus geschikt maakt voor werkelijk elke kantooromgeving.

Duurzaamheid voor planeet en bedrijf
De nieuwe zwart-wit modellen dragen hun steentje bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van een bedrijf dankzij het gebruik van speciale pad-fusing-technologie. Hierdoor verbruiken de printers een pak minder energie. Duurzaamheid betekent echter niet enkel oog hebben voor het milieu, maar ook kostenefficiënt te werk gaan. Een bedrijf dat slim omgaat met haar uitgaves, kan dat geld weer elders investeren. Voor bedrijven die alleen in zwart-wit printen, zoals het printen van pakbonnen, kan een kleurenprinter best kostelijk zijn, zij kiezen dan best voor een van deze elf modellen.  En dat zonder in te boeten aan de functionaliteiten van een Sharp kleurenprinter. Uiteraard is een combinatie van kleuren- en zwart-wit printers ook mogelijk, beide hebben namelijk dezelfde bediening en display. 
 
 
*Vereist de OCR functie op de machine. Afhankelijk van het model is dit standaard of optioneel.