NUJC420B_420Wp_PV_Panel

Sharp introduceert allernieuwste volledig zwarte 420W M10 zonnepaneel

Verbeterde bediening en installatie met 108 halve cellen voor naadloze systeemintegratie

Sharp heeft de nieuwste toevoeging aan zijn half-cut cell portfolio onthuld, de geheel zwarte NU-JC420B, een 420W n-Type TOPCon monokristallijn silicium fotovoltaïsch paneel. Het paneel heeft een zwarte backsheet en een zwarte frame, waardoor het ideaal is voor zowel lange als korte frameklemming. Het paneel is speciaal ontworpen voor residentiële, kleinschalige commerciële en industriële dak installaties. 

Dankzij zijn lage gewicht, compacte afmetingen en flexibele montage, is de NU-JC420B gemakkelijk en comfortabel te hanteren, installeren en in het systeem te integreren.   

Hoog vermogen
De NU-JC420B heeft een efficiëntie van 21,51%. Daarnaast garandeert de lage temperatuurcoëfficiënt van -0.300%/°C verbeterde prestaties bij hoge omgevingstemperaturen, wat vanwege de klimaatopwarming steeds belangrijker wordt.  

Hoge productbetrouwbaarheid 
De nieuwe module is gebouwd met M10 wafer (182 mm) halve cellen.  Bovendien maakt het nieuwe paneel gebruik van de 16-busbartechnologie met ronde linten waardoor elke cel nog meer vermogen krijgt en minder gevoelig is voor microscheurtjes, hetgeen resulteert in verbeterde modulebetrouwbaarheid. 

Net als alle Sharp halve-cel-modules, is de NU-JC420B uitgerust met drie kleine aansluitdozen, elk uitgerust met een bypass-diode. Deze ontwerpkeuze vermindert de warmteoverdracht naar de cellen erboven, wat de levensduur van het paneel en de algehele systeemprestaties ten goede komt.

Het paneel wordt geleverd met de authentieke MC4-connector, waardoor het compatibel is met standaard optimizers, omvormers en montagesystemen. 

De veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van het paneel zijn erkend met verscheidene IEC-zegels (IEC61215 en IEC61730). Ook bewijst het feilloos doorstaan van internationaal vastgelegde tests op ammoniak, zoutnevel, zand en PID-bestendigheid, dat het gaat om een robuust productontwerp.   Het paneel doorstond ook de strenge EN13501-test 'reactie op brand', wat zijn uitzonderlijke veiligheid en betrouwbaarheid aantoont.

Makkelijk te gebruiken
Met afmetingen van 1722 x 1134 mm en een framehoogte van 30 mm weegt de NU-JC420B slechts 20,7 kg. Deze specificaties maken het een ideale keuze voor eenvoudige installatie in residentiële, kleinschalige commerciële en industriële daken met naadloze systeemintegratie. De veelzijdige montageopties van het paneel, zoals klemmen, schroeven en schuiven aan zowel de korte als lange zijde van het frame, zorgen voor flexibele installatie met verminderde systeem- en investeringskosten

De NU-JC420B wordt gedekt door Sharp's 25-jarige EU-productgarantie voor eindgebruikers (12 jaar MEA) en 25 jaar prestatiegarantie, met een minimum van 85% in jaar 25.

Andrew Lee, Sales Director bij EMEA SHARP Energy Solutions Europe: “Ons productportfolio breidt uit met dit nieuwe zwart omrande half-cut cell NU-JC420B zonnepaneel. Deze module is ontworpen voor eenvoudige installatie op residentiële en kleinschalige C&I daken, met gegarandeerde hoge prestaties en betrouwbaarheid. Ook heeft het succesvol de EN13501 'reactie op brand'-test doorstaan en is het MCS-gecertificeerd, wat de hoge kwaliteitsnormen en normen voor koolstofarme energie bevestigt.”
 

Ga voor meer informatie naar:
www.sharp.nl/zonne-energie
www.sharp.nl/zonnepanelen 
LinkedIn
Twitter
YouTube

Over Sharp Energy Solutions
Sharp is een van ’s werelds grootste fabrikanten van PV-panelen en is al zestig jaar een drijvende kracht achter het gebruik van PV-technologieën. Sharp biedt zonnepanelen voor milieubewuste energieopwekking en  batterijoplossingen voor het non-stopgebruik van opgeslagen energie. Tot op heden heeft Sharp wereldwijd meer dan vijftig miljoen PV-modules verkocht. Sharp’s portfolio van hoogwaardige PV-panelen is gebouwd voor particuliere-, commerciële- en zonnepark-installaties. Door samen te werken met partners in vooruitstrevende technische sectoren waaronder de luchtvaart, ruimtevaart en de elektrische-mobiliteitsindustrie, toont Sharp telkens zijn innovatieve kracht met nieuwe toepassingen in zonne-energie. Sharp is actief als EPC in wereldwijde projecten en werkt daarin samen met partners aan de ontwikkeling van PV-projecten. Sharp zoekt en verwerft projectrechten in elk ontwikkelstadium en biedt partners directe toegang tot productiecapaciteiten en financieringsmogelijkheden.